Utställning i Stockholm 5-8 december: Galleri Duerr, Vanadisvägen 29 i Vasastan (karta)

Föreläsning och vernissage: 5 december kl 16.00

(Anmäl dig till Forum Eurasiens nyhetsbrev.)

Medeltida försvarstorn, Itum-Kale, Tjetjenien

Medeltida försvarstorn i Itum-Kale, Tjetjenien

Forum Eurasien ger en unik möjlighet att träffa unga konstnärer och kvinnorättsaktivister från den ryska delrepubliken Tjetjenien, som till för några år sedan härjades av blodiga krig. Idag är säkerhetsläget i republiken under ledaren Ramzan Kadyrovs auktoritära styre stabiliserat, men det har skett till priset av inskränkta fri- och rättigheter. Inte minst kvinnor har på flera sätt hamnat i en utsatt situation i samhället.

Projektet innebär samtidigt en viktig möjlighet för våra tjetjenska partners att bekanta sig med den svenska konstscenen och träffa rättsförsvarare och representanter för svenskt civilsamhälle.

Forum Eurasien har just rest i regionen och det blir också en möjlighet att höra mer om situationen i norra Kaukasus, Europas idag oroligaste område.

ungkonstidagenstjetjenien

galleri-duerr_logo_squareForum Eurasien tackar Galleri Duerr för utställningslokaler och konstnärligt samarbete.

 

SIProjektet genomförs med ekonomiskt stöd av Svenska Institutets Creative Force-program. Forum Eurasien ansvarar för innehåll och slutsatser.

 

This page in another language: Engelska


Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(geoiphits.class.php) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php56/bin/) in /data/a/d/ad61b7a4-72d1-4739-9741-367f691592f5/forumeurasien.org/public_html/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37